Prevodilačka agencija

Znate li šta prevodilačka agencija može da učini za vas u svakom trenutku?

 

Usluge koje pruža prevodilačka agencija nisu namenjene “odabranima”, a pogotovo nisu rezervisane za “posebne prilike” i “ne-daj-bože” situacije. Danas, kada je sve veća potražnja za poznavanjem svetskih jezika, uloga prevodilaca sve je više na ceni.

Ako ćemo biti iskreni, nismo svi talentovani za učenje jezika, jer je potrebno da imate i malo sluha da biste savladali novi jezik. Zato se mnogi obraćaju prevodilačkim agecijama, koje u svojoj ponudi često imaju i usluge prevođenja sa netipičnih jezika, poput holandskog, albanskog, danskog i drugih.

Šta je to toliko posebno kod prevodilačke agencije?

Imati pouzdanu prevodilačku agenciju na svojoj strani može vam pomoći da svoj posao obavljate lakše, sigurnije i jednostavnije. Pročitajte šta je to što u svakom trenutku možete da očekujete da će prevodilačka agencija učiniti za vas.

Štedi vreme

Možda najveća prednost rada sa prevodilačkom agencijom jeste ogromna ušteda vremena. Do sada ste sigurno pokušavali da “glumite” prevodioca i sami uradite prevod, ali budite iskreni – ostavili ste posao nedovršen jer vam je trebalo i više vremena nego što ste mislili? Upravo iz toga razloga treba da angažujete agenciju koja će u svakom trenutku odgovoriti na vašu molbu i završiti prevod u najkraćem mogućem roku.

Smanjuje stres

Nisu u pitanju marketinške “fore” – angažovanje prevodilačke agencije će vas rešiti dodatnog stresa. Sećate se koliko ste se nervirali svaki put kada ste uzeli sami da prevodite tekst? Psovali ste i ljutili se što morate da idete po rečnik, što morate da tražite pomoć stručnjaka, što Gugl translejt ne daje uvek pouzdan prevod… Umesto da i dalje čupate kosu, prepustite prevođenje ljudima koji su svakog dana u rečnicima i tekstovima.

Nudi rešenje i za komplikovane situacije

Ne bi bilo u redu da kažemo da su prevodioci čarobnjaci, ali ponekad zaista mogu da urade i nemoguće stvari. To je pogotovo važno kod prevoda koje svi drugi odbijaju jer nisu “sigurni” da je tekst pouzdan za prevođenje ili izlazi iz okvira njihovih usluga. Isto tako, prevodilačka agencija ima rešenje i u situacijama kada očekujete posetu stranih partnera ili delegacija. Usluge simultanog prevođenja su obavezne u slučaju da niste sigurni u svoje jezičke veštine. Međutim, prevodioci često mogu da prevode simultano i sa nekoliko stranih jezika, tako da će vaša “komplikovana” situacija vrlo brzo dobiti adekvatan rasplet.

Pomaže oko dobijanja vize

Ako ste poželeli da putujete u neku stranu zemlju poslom, verovatno ste se suočili sa papirologijom koju je potrebno prevesti na strani jezik. Možda ste čak poželeli da otputujete u neku zemlju kao turista, ali – isti problem vas je i tamo sačekao. Ne možete da podnesete zahtev za vizu na svom maternjem jeziku, pa to ti je! Ali zato je tu prevodilačka agencija koja svakodnevno pomaže klijentima da uspešno i bez mnogo stresa podnesu zahtev za vizu. Nažalost, ne mogu vam garantovati da ćete vizu i dobiti.

Pomaže oko apliciranja za stipendiju

San vam je da odete na master ili doktorske studije u inostranstvo, ali vas zaboli glava od gomile papira koje treba prevesti i pečatirati. Diplome, do-diplome, indeksi, potvrde o odslušanim predmetima, biografije, motivaciona pisma… A gde su radovi? Bez brige, prevodioci u agenciji pomažu mnogim studentima i budućim istraživačima da lako i na vreme podnesu zahtev za stipendiju za školovanje u inostranstvo. A sigurno će vam pomoći i kada se budete vratili, pa želeli da nostrifikujete diplomu!

 

Želite da proverite naše cene?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Call Now Button+381 62 629 230